ua en ru

Міськрада Дніпра вимагає санкцій проти Limak за підтримку російської економіки

Міськрада Дніпра вимагає санкцій проти Limak за підтримку російської економіки Фото: міськрада Дніпра вимагає санкцій проти Limak за підтримку російської економіки (прес-служба)

Депутати Дніпра звернулись до Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики з проханням внести Limak Holding до реєстру міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Дніпровської міськради.

Як відомо, з початком повномасштабного вторгнення фірма кинула будівництво метрополітену у Дніпрі, завдала збитків місту та взагалі втекла з України.

Зокрема, Limak Holding не завершила будівництво вчасно, порушивши контрактні зобов'язання та завдавши збитків КП "Дніпровський метрополітен" і Державному бюджету України.

Окрім того, компанія продовжує реалізовувати значні інфраструктурні проекти в росії, фінансуючи державний бюджет рф, чим опосередковано підтримує російську військову агресію проти України.

Депутати закликають Міжвідомчу робочу групу з питань реалізації державної санкційної політики розглянути це звернення та вжити відповідних заходів для внесення Limak Holding до реєстру спонсорів війни.