ua en ru

Міноборони: Удар РФ по готелю в Одесі - це жалюгідна спроба відплати за атаку по штабу ЧФ

Міноборони: Удар РФ по готелю в Одесі - це жалюгідна спроба відплати за атаку по штабу ЧФ Фото: наслідки удару РФ по готелю в Одесі (колаж РБК-Україна)

Російський обстріл готелю біля морвокзалу в Одесі - це жалюгідна спроба окупантів відплати за українську атаку по штабу Чорноморського флоту в Севастополі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони.

"Цієї ночі російські ракети влучили в готель в Одесі. Жалюгідна спроба відплати за наш успішний удар по штабу російського флоту в Севастополі", - зазначили в відомстві.

Міноборони: Удар РФ по готелю в Одесі - це жалюгідна спроба відплати за атаку по штабу ЧФ

Нічна атака по Одесі

Цієї ночі окупанти завдали комбінованого удару по Україні. Зокрема, росіяни атакували припортову інфраструктуру Одеської області. В Одесі пошкоджено морвокзал, також повністю згорів відомий готель, який був своєрідною візитівкою міста. Через обстріл загинули дві людини.

Окупанти випустили по Україні 12 крилатих ракет "Калібр", дві протикорабельні ракети П-800 "Онікс" та 19 "Шахедів". Наші бійці збили 30 повітряних цілей росіян.

Більше про комбіновану повітряну атаку росіян - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Атака на штаб РФ у Севастополі

22 вересня по штабу Чорноморського флоту РФ було завдано ракетного удару. В Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердили, що за атакою стояли українські військові. За даними ЗМІ, Україна використала для цієї атаки ракети Storm Shadow.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.