ua en ru

Мінні поля та тисячі метрів траншей: Наєв розповів про укріплення північного кордону

Мінні поля та тисячі метрів траншей: Наєв розповів про укріплення північного кордону Фото: командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українські військові продовжують укріплювати північний кордон нашої країни. За останні десять днів оборонці встановили нові мінні поля та вирили тисячі метрів оборонних траншей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Командування Об'єднаних Сил ЗСУ в Facebook.

"Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь-яких дій противника починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил", - заявив командувач Об'єднаних Сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що зараз ворог не готовий до наступальних дій на півночі України. Проте українські захисники готові різних сценаріїв.

Наєв наголосив, що значну роль у стримуванні противника відіграють інженерні загородження. Їх будівництво та створення триває щодня.

"За останні десять діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більше 5,5 тисячі мін. Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тисячі метрів траншей та 3,5 тисячі метрів протитанкових ровів", - додав Наєв.

За словами командувача, військові також обладнують укриття та вогневі позиції для особового складу і техніки.

Нагадаємо, нещодавно Міноборони Білорусі заявило, що посилює кордон танковими підрозділами.

При цьому українські військові зазначають, що поки загрози наступу ворога на півночі України немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.