ua en ru

"Метінвест" відмовився від пільгових 350 млн гривень

"Метінвест" відмовився від пільгових 350 млн гривень Фото: "Метінвест" відмовився від пільгових 350 млн гривень (прес-служба)

"Запоріжкокс", "Запоріжвогнетрив", Запорізький ливарно-механічний завод та спільне підприємство "Запоріжсталь" відмовились від податкових пільг, які були передбачені для підприємств у воєнний стан. Сума відрахувань, які додатково сплатили компанії до бюджету, перевищує 350 млн гривень - з них понад 200 млн гривень отримали місцеві бюджети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії.

Згідно з законом, підприємства запорізького району могли скористатися пільгами та не сплачувати частину податкових нарахувань - зокрема, податок не землю, на нерухомість та екологічний податок - за період з березня по грудень 2022 року.

Якщо бізнес перерахував ці платежі за означений період до бюджетів у повному обсязі, підприємство має право скорегувати суму нарахувань та вважати їх платежами, внесеними до держскарбниці авансово.

"Принципова позиція "Метінвесту" - максимально та всебічно підтримувати Україну у цей складний для всіх нас час. Наприклад, програми з допомоги захисникам Запоріжжя чи фінансової підтримки запоріжців, які постраждали від обстрілів, було б неможливо виконати без багатомільйонних відрахувань "Метінвесту" у Запоріжжі. Своїм рішенням ми гарантуємо сьогодні фінансування життєво необхідних статей витрат міста. Ми працюємо на перемогу України та наближаємо її у різні способи, і рішення в умовах воєнного стану утриматися від використання податкових пільг на користь держави та міста - один з них", - наголосив операційний директор групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

Нагадаємо, у 2022 році попри тимчасову вимушену консервацію потужностей, втрату логістичних шляхів та суттєве скорочення обсягів виробництва, запорізькі підприємства "Метінвесту" сплатили усі податки в повному обсязі.

Загальна сума сплачених за 2022 рік відрахувань та зборів до бюджетів всіх рівнів сягнула 3,4 млрд гривень. З них до місцевих бюджетів запорізькі підприємства Метінвесту - "Запоріжсталь", "Запоріжвогнетрив", "Запоріжкокс" і Запорізький ливарно-механічний завод - спрямували майже 820 млн гривень.