ua en ru

У Маріуполі росіяни посилили "зачистку" після підриву авто колаборанта, - мерія

У Маріуполі росіяни посилили "зачистку" після підриву авто колаборанта, - мерія Фото: окупанти у Маріуполі посилили "зачистку" (Getty Images)

Російські окупанти у Маріуполі через підрив авто колаборанта активно шукають учасників спротиву. Росіяни проводять так звану "зачистку".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка в Telegram.

"Вчора по проспекту Металургів. На кожному перехресті по дві автівки з російськими військовими. Кожні 200 метрів по вулиці патруль з 8 окупантів (мікс військових та поліції)", - зазначає Андрющенко.

Він додав, що росіяни пригнали в окупованих Маріуполь велику кількість поліцейських автопатрулів з Донецька. Окупанти перевіряють документи та телефони місцевих жителів. Крім того, вони вибірково обшукують квартири маріупольців.

"Так - від району в район. Від кварталу до кварталу. Майже тиждень щодня", - додав радник мера.

Нагадаємо, 27 березня у Маріуполі підірвали автівку так званого "начальника управління поліції" Михайла Москвіна. За попередньою інформацією, колаборант перебуває в лікарні у важкому стані.

Після інциденту в окупованому місті росіяни посилили перевірку та патрулювання вулиць.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.