Маринована домашня скумбрія: смачніша за будь-яку магазинну
Рецепт домашньої маринованої скумбрії (колаж: РБК-Україна)
Домашня маринована скумбрія може стати справжньою зіркою столу. Простий рецепт містять доступні інгредієнти та декілька секретів якісного маринування.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Рецепт смачної маринованої скумбрії
Інгредієнти:
- скумбрія - 2 шт.
- олія - 200 мл
- цибуля - 1 шт.
- вода - 1 л.
- перець горошком - 10 шт.
- лавровий листок - 2 шт.
- сіль - 80 г
- цукор - 80 г
- оцет - 90 г
Спосіб приготування
В каструлю до води додайте лавровий лист, перець, сіль, цукор та доведіть до кипіння.
Риби потрібно очистити від голови, нутрощів та нарізати невеликими шматочками. Далі рибу перекладіть в охолоджений маринад. Залиште настоятись в холодильнику на ніч.
Після цього на дно скляної форми або у банку викладіть нарізану цибулю та на верх скумбрію. Чергуйте рибу і цибулю шарами.
Для зберігання залийте все маринадом, який розведений кип'яченою водою, у пропорції один до одного, а також олією.
Така риба може довго зберігатись в холодильнику.
Рецепт домашньої маринованої скумбрії (фото: Freepik)
Вас може зацікавити:
- Універсальний соус, який чудово підходить до салатів та мʼяса
- Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, який готується всього 10 хв
- Варіант смачної вечері з м'ясом за 30 хвилин в духовці