ua en ru

Маринована домашня скумбрія: смачніша за будь-яку магазинну

Маринована домашня скумбрія: смачніша за будь-яку магазинну Рецепт домашньої маринованої скумбрії (колаж: РБК-Україна)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Лілія Цвіт

Домашня маринована скумбрія може стати справжньою зіркою столу. Простий рецепт містять доступні інгредієнти та декілька секретів якісного маринування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.

Рецепт смачної маринованої скумбрії

Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.
  • олія - 200 мл
  • цибуля - 1 шт.
  • вода - 1 л.
  • перець горошком - 10 шт.
  • лавровий листок - 2 шт.
  • сіль - 80 г
  • цукор - 80 г
  • оцет - 90 г

Спосіб приготування

В каструлю до води додайте лавровий лист, перець, сіль, цукор та доведіть до кипіння.

Риби потрібно очистити від голови, нутрощів та нарізати невеликими шматочками. Далі рибу перекладіть в охолоджений маринад. Залиште настоятись в холодильнику на ніч.

Після цього на дно скляної форми або у банку викладіть нарізану цибулю та на верх скумбрію. Чергуйте рибу і цибулю шарами.

Для зберігання залийте все маринадом, який розведений кип'яченою водою, у пропорції один до одного, а також олією.

Така риба може довго зберігатись в холодильнику.

Маринована домашня скумбрія: смачніша за будь-яку магазиннуРецепт домашньої маринованої скумбрії (фото: Freepik)