ua en ru

Литва доєдналась до коаліції з посилення ППО в Україні

Литва доєдналась до коаліції з посилення ППО в Україні Фото: президент Литви Гітанас Науседа (Віталій Носач, РБК-Україна)

Литва, на чолі з Німеччиною, Францією та США, стала ще одним членом коаліції з пошуку протиповітряної оборони для України.

Як повідомляє РБК-Україна, про це президент Литви Гітанас Науседа написав у себе в Twitter.

За його словами, Литва зробить свій внесок у посилення української ППО. Зокрема, українським військовим буде передано мобільні радари повітряного спостереження.

"Військова підтримка України має вирішальне значення. Україні потрібна зброя, а не обіцянки. Давайте перейдемо від слів до справи", - написав Науседа.

ППО для України

Через збільшення російських обстрілів з початку 2024 року Україна зіштовхнулась з нестачею протиповітряної оборони.

Саме тому Німеччина запропонувала створити коаліцію з пошуку ППО для України, до якої вже долучились низка країн. Протягом весни влада України проводила перемовини зі своїми партнерами щодо питання ППО.

В результаті цього про передачу Patriot повідомила Німеччина, пізніше стало відомо, що Нідерланди також хочуть зібрати та передати Україні систему Patriot..

А сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже отримала частину підтверджень від лідерів щодо збільшення спроможностей протиповітряної оборони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.