ua en ru

Літаки Британії виконуватимуть польоти над Сектором Газа, щоб знайти заручників, - Шаппс

Літаки Британії виконуватимуть польоти над Сектором Газа, щоб знайти заручників, - Шаппс Фото: міністр оборони Великобританії Грант Шапс (Getty Images)

Неозброєні британські літаки виконуватимуть спостережні польоти над Сектором Гази, щоб знайти заручників, яких утримує ХАМАС.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Грант Шаппс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його повідомлення у Twitter.

"Британські заручники все ще утримуються ХАМАСом. Їхня свобода - наше першочергове завдання", - заявив він.

Міністр наголосив, що ХАМАС має негайно звільнити їх і всіх заручників.

"Для надання допомоги в рятувальних роботах неозброєні британські літаки почнуть виконувати спостережні польоти над Газою, щоб допомогти знайти заручників", - додав він.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня ХАМАС вторгся в Ізраїль і почав убивати і викрадати як військових, так і цивільних людей. Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" і став обстрілювати місця терористів у Секторі Газа. Також Ізраїль припинив подачу електроенергії та води в регіон.

Минулого тижня Ізраїль підписав з ХАМАСом угоду про тимчасове припинення вогню на території Сектору Газа та звільнення заручників. Першу групу заручників ХАМАС відпустив уже 24 листопада.

Детальніше про домовленості Ізраїлю з ХАМАСом і скільки ще триватиме війна - у матеріалі РБК-Україна.

1 грудня Ізраїль відновив бойові дії в секторі Газа та заявив, що ХАМАС порушив умови перемир'я.

За словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта, Ізраїль відновив вогонь після відмови ХАМАСу звільнити заручників, серед яких двоє дітей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.