ua en ru

Лісові пожежі продовжують вирувати в Греції: знайдено ще 18 тіл

Лісові пожежі продовжують вирувати в Греції: знайдено ще 18 тіл Фото: в Греції знайшли ще 18 жертв лісових пожеж (GettyImages)

Лісові пожежі в Греції продовжують вирувати - наразі вогонь охопив понад 8500 гектарів, а нещодавно на півночі країни знайшли 18 обгорілих тіл.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Загиблі, яких знайшли поблизу села на півночі Греції, ймовірно, були мігрантами, повідомляє пожежна служба. Крім цього, на захід від Афін загинула ще одна людина.

Загалом в країні вирує поанд 65 лісових пожеж, які намагаються приборкати сотні пожежників. Деякі з найбільших лісових пожеж тривають у місті Александруполіс на північному сході Греції, де з суботи евакуювали 13 громад.

Медсестра лікарні міста Нікос Гіокцідіс заявила, що подібної ситуації вона не бачила ніколи за 27 років роботи.

"Це ніби наслідки війни", - зазначила вона.

Лісові пожежі в Греції

Лісові пожежі вирують у Греції з кінця липня. Це призвело до припинення роботи готелів на острові Родос, тож близько 19 тисяч туристів було евакуйовано. Станом на 26 липня повідомлялось про щонайменше трьох загиблих.

А наступного дня повідомлялось, що в центральній частині країни пожежа дійшла до складу боєприпасів біля великої авіабази та викликала серію сильних вибухів. Постраждалих немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.