ua en ru

Лідер "Манчестер Сіті" достроково завершив сезон

Лідер "Манчестер Сіті" достроково завершив сезон Фото: Родрі не зможе позмагатися за Кубок чемпіонів (Getty Images)

Півзахисник англійського "Манчестер Сіті" та збірної Іспанії Родрі через важку травму вибув на тривалий період.

Про це заявив керманич команди Хосеп Гвардіола, повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

28-річний хавбек зазнав серйозного ушкодження коліна. Напередодні іспанець був прооперований в Мадриді.

"Уранці йому зробили операцію на хрестоподібній зв'язці та частково на меніску. Він повернеться наступного сезону, цей завершений. Ми отримали найгірші з можливих новин. На жаль, іноді таке трапляється. Ми будемо підтримувати його", – розповів менеджер.

Родрі травмував праве коліно в 5-му турі англійської Прем'єр-ліги проти лондонського "Арсенала" (2:2). У нинішньому сезоні піренеєць встиг зіграти 3 матчі в усіх турнірах, у яких не відзначився результативними діями.

Хто такий Родрі

Уродженець столиці Іспанії, виховувався в академії мадридського "Атлетіко". У 17 років був списаний у "Вільярреал" із формулюванням "недостатність фізичної сили".

У сезоні 2014/15 дебютував за резерв "Жовтої субмарини" в Сегунді B. Під час наступної кампанії зіграв 6 матчів за першу команду "Вільярреала", а в наступних двох сезонах був основним виконавцем левантійців. Перед сезоном 2018/19 повернувся в "Атлетіко", а рік по тому перейшов у "Манчестер Сіті" за 70 млн євро.

У складі "матрацників" завоював Суперкубок УЄФА (2018). Натомість в лавах "містян" 4 рази став чемпіоном Англії, завоював Кубок Англії та два Кубка ліги, Суперкубок Англії, трофей Ліги чемпіонів, виграв Суперкубок Європи та Клубний чемпіонат світу. Зі збірною Іспанії тріумфував на Євро-2024.