Коли мова заходить про німецьку чи австрійську кухню, більшість уявляє шніцелі, сосиски та кренделі. Але є ще одна страва, яка вже кілька століть є улюбленою серед гурманів і простих поціновувачів ситної їжі - леберкезе (Leberkäse).
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу UPG.
Що ж це за загадковий делікатес, який здатен здивувати навіть найвибагливіших гастролюбителів?
Леберкезе народився у сонячній Баварії наприкінці XVIII століття завдяки пекарю Йоганну Ланеру. Саме йому прийшла ідея подрібнити та змішати м’ясо яловичини і свинини до однорідності, додати до нього ароматні спеції й запекти у формі, схожій на хліб. Назва перекладається як "печінковий сир", хоча ні печінки, ні сиру у складі немає - лише соковите, ніжне м’ясо.
Якщо ви мрієте спробувати справжній леберкезе, завітайте до національної мережі АЗК UPG!
"Ми завжди прагнемо дивувати наших клієнтів і дарувати їм унікальні гастрономічні враження. Додавши леберкезе до меню, ми хотіли запропонувати страву, яка є не лише смачною, а й культурно насиченою", - розповіла заступник виконавчого директора UPG Вікторія Горова.
У ресторанах національної мережі АЗК UPG на вас чекають:
Відчуйте витонченість у кожному шматочку! Завітайте на UPG, щоб оцінити нові смаки та насолодитися унікальними подачами баварського делікатесу. Тим паче, що власники бонусної картки UPGgood можуть скуштувати страви з леберкезе зі знижкою 25%. Акція діє одноразово до 31.12.2024.
А ознайомитись із повним новорічним меню можна за посиланням.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.