ua en ru

У Латвії дозволили передавати українським військовим конфісковані у п'яних водіїв авто

У Латвії дозволили передавати українським військовим конфісковані у п'яних водіїв авто Фото: у Латвії дозволили передавати українським військовим конфісковані у п'яних водіїв авто (GettyImages)

Уряд Латвії в остаточному читанні підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України. Вони передбачають можливість безоплатно передати транспортні засоби, які належать державі, у власність уряду України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Відомо, що безпосереднє рішення передачу транспортних засобів, що належать державі, в кожному конкретному випадку ухвалюватиме латвійський уряд. А сам процес буде організовано через організацію, яка співпрацює з урядом України та отримала конкретні запити про допомогу.

"Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п'яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини, проте ми бачимо, що в нинішніх умовах вони були б корисною підтримкою для народу України", - заявив голова Комісії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції Раймонд Бергманіс.