ua en ru

Кулеба на зустрічі з Сійярто: мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах

Кулеба на зустрічі з Сійярто: мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах Фото: Дмитро Кулеба провів зустріч з Петером Сійярто (x.com/DmytroKuleba)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сійярто у середу, 10 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) Дмитра Кулеби.

"Зустрівся зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Я поінформував Петера про ситуацію на передовій, а також про підготовку до другого саміту миру. У цьому контексті я наголосив, що жодні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на російських наративах", - написав Кулеба.

Міністр наголосив, що нещодавня атака Росії на дитячу лікарню "Охматдит" ще раз демонструє, що поступливість диктатору Володимиру Путіну не дає результату, тому що він продовжує прагнути війни, і "ми повинні спільно змусити його прийняти справедливий і міцний мир".

"Упродовж домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва, ми також обговорили подальші спільні кроки щодо розвитку двосторонніх відносин", - додав глава МЗС.