ua en ru

Кулеба знову їде до Африки: які країни відвідає вперше

Кулеба знову їде до Африки: які країни відвідає вперше Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушив до Африки. Він як глава МЗС вперше відвідає три країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ.

Це вже четверте африканське турне Кулеби. Воно триватиме з 4 по 8 серпня. Кулеба відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Всі три країни міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії.

Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами. Головними теми буде розвиток двосторонніх відносин, також участь африканських держав у відновлення справедливого миру для України.

У Малаві акцент переговорів буде зроблено на продовольчій безпеці: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма "Grain From Ukraine". У Замбії - двосторонні відносини та співпраця в рамках міжнародних організацій.

"У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України", - йдеться у повідомленні.