ua en ru

Кулеба заявив, що Україні відомі плани виробництва зброї у світі на рік уперед

Кулеба заявив, що Україні відомі плани виробництва зброї у світі на рік уперед Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач. РБК-Україна)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна знає про плани провадження зброї у світі.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на виступ Дмитра Кулеби в ефірі телемарафону.

Міністр зауважив, що Україна орієнтовно знає, скільки снарядів виготовлять партнери, відповідаючи на питання про можливе скорочення постачання зброї через війну в Ізраїлі.

"Ми орієнтовно знаємо кількість снарядів, яку будуть виробляти наші ключові партнери - не лише наступного місяця, а й наприкінці наступного року. Наводжу цей приклад як свідчення того, наскільки глибоко опрацьована ця тема, щоб робити розрахунки, необхідні для забезпечення стійкого постачання українців військ", - зазначив він.

Рік тому Україна порушила тему про збільшення виробництва зброї в усьому світі, зокрема й в Україні.

"Був форум оборони індустрій, проведений у Києві. Там запустилися конкретні меморандуми, контракти, альянси. Все це працює. Завтра з Німеччини прийде одна хороша новина, поки що не спойлеруватиму, але все про неї почуєте", - розповів міністр.

Раніше ми повідомляли, що США зможуть допомагати Україні та Ізраїлю. Президент Джо Байден заявив, що допомога Україні та Ізраїлю – інвестиція наступним поколінням американців.

Також стало відомо, що Україна може отримати від США 61,4 млрд доларів допомоги. Більшість піде на оборонні витрати.