ua en ru

Кулеба озвучив два фокуси, на яких треба сконцентрувати 12-й пакет санкцій ЄС проти РФ

Кулеба озвучив два фокуси, на яких треба сконцентрувати 12-й пакет санкцій ЄС проти РФ Фото: Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Європейському союзу необхідно почати предметну розмову щодо 12-го пакету санкцій проти РФ. Необхідно сконцентрувати обмеження проти оборонної промисловості Росії та обходу чинних санкцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби.

Він сказав, що наразі більше не може бути якихось пояснень, чому не ухвалюється 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії.

"Ми закликали Європейський союз розпочати предметну роботу над цим пакетом, ми вважаємо, що має бути два ключових фокуси в цьому пакеті", - сказав міністр.

На чому варто сконцентрувати новий пакет санкцій

За словами Кулеби, треба протидіяти обходу вже запроваджених санкцій. А по-друге, це нові санкції які насамперед мають торкнутися оборонної індустрії Російської Федерації, яка виготовляє ракети, виготовляє дрони. За допомогою них вона атакує та знищує українські міста.

"Є всі підстави серйозно поглянути на санкції проти ядерної індустрії Росії і сьогодні багато міністрів говорили про загрозу російської дезінформації", - сказав Кулеба.

Саме тому Україна вважає, що потрібно продовжувати санкціонувати російських пропагандистів. Кулеба сказав, що готовий до плідної та конструктивної роботи з Європейським союзом на цьому напрямі.

12-й пакет санкцій проти Росії

Ще на початку липня президент Володимир Зеленський закликав Європейський союз розпочати роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. У тому числі проти "Росатому".

Нещодавно Bloomberg повідомило, що Європейський союз готується до боротьби за те, що має бути включено до його 12-го пакету санкцій через війну Росії проти України.

Нещодавно уряд Естонії схвалив пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти РФ. Серед них є пропозиції про введення повного торгового ембарго.