ua en ru

У Криму вибухи: окупанти заявили про "атаку" і перекрили Керченський міст

У Криму вибухи: окупанти заявили про "атаку" і перекрили Керченський міст Фото: у Криму пролунали вибухи 23 червня (Getty Images)

Потужні вибухи пролунали у декількох містах тимчасового окупованого Криму у неділю, 23 червня. Російські окупанти заявляють про нібито атаку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцевий Telegram-канал "Кримський вітер".

Вибухи чули у районі Севастополя. Місцеві Telegram-канали пишуть про гучні звуки в районі Севастопольської та Козачої бухт. Пізніше там помітили дим.

Також повідомляється про вибухи в Балаклаві та Інкермані. Є інформація про роботу російської ППО у районі Євпаторії та Сак.

У мережі також зазначають, що у Севастополі нібито чули звуки стрілянини.

Так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив про "атаку" та нібито роботу ППО. Рух Кримським мостом перекрили.

Пропагандистські пабліки пишуть, що Крим буцімто атакують ракетами ATACMS, а у Севастополі спалахнула пожежа через нібито падіння уламків ракет.

Оновлено о 13:05

Развожаєв заявив, що над Чорним морем "знищили п'ять повітряних цілей", але уламки впали у прибережній зоні. Внаслідок цього нібито поранено декілька людей і виникли дві пожежі.

Оновлено о 15:15

У російському Міноборони стверджують, чотири ракети ATACMS нібито були збиті над Кримом, ще одна вибухнула над Севастополем. Росіяни кажуть, що буцімто постраждали понад 100 людей і загинули троє осіб.

У мережі повідомляють, що російська ППО збивала ракети над пляжем Учкуївка у Севастополі.