ua en ru

Космічні туристи вперше в історії вийшли у відкритий космос (відео)

Космічні туристи вперше в історії вийшли у відкритий космос (відео) Фото: космічні туристи вперше в історії вийшли у відкритий космос (скрін з відео)

Двоє непрофесійних астронавтів SpaceX у рамках місії Polaris Dawn у четвер, 12 вересня, здійснили перший у світі вихід у відкритий космос. Це сталося на третій день п’ятиденної подорожі на навколоземну орбіту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, екіпаж з чотирьох астронавтів під час космічної подорожі на орбіту досяг висоти приблизно 730 км над Землею. Весь процес тривав 1 годину 46 хвилин.

Двоє членів екіпажу вирушили по одному, кожен провів близько 10 хвилин поза межами капсули Crew Dragon у формі гумової краплі на прив’язі, оскільки SpaceX знову вдалося розширити межі комерційних космічних польотів.

Спочатку за межі корабля вийшов американський бізнесмен Джаред Айзекман. За ним у відкритий космічний простір відправилася інженер компанії SpaceX Сара Гілліс.

Ще двоє членів екіпажу Скотт Потіт і Анна Менон спостерігали зсередини.

У прямому ефірі місія випробувала новаторське обладнання, включаючи тонкі скафандри та процес повної розгерметизації кабіни корабля Crew Dragon - технологію, яку Ілон Маск сподівається просунути для амбітних майбутніх приватних місій на Марс.