ua en ru

Корупція у Київському апеляційному суді: чотирьом суддям повідомили про підозру

Корупція у Київському апеляційному суді: чотирьом суддям повідомили про підозру Фото: чотирьом суддям повідомлено про підозру (Getty Images)

Чотирьом суддям Київського апеляційного суду сьогодні, 30 листопада, повідомили про підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на САП.

Сьогодні прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду, які були викриті на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів, за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Справа суддів

Нагадаємо, що 29 листопада НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні хабаря у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення "потрібного" рішення.

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства.

За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав дати 35 тисяч доларів.

Гучні справи про корупцію

Ми повідомляли, що 21 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату від групи "За майбутнє" Сергію Лабазюку. Слідство встановило, що парламентар хотів підкупити високопосадовця Мінвідновлення, щоб той надав його компанії підряди з відбудови інфраструктури на мільярд гривень.

Також нещодавно правоохоронці викрили підприємця, який пропонував хабар віцепрем'єр-міністру Олександру Кубракову.

Крім того, чинного народного депутата України Андрія Одарченка викрили на спробі підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.