ua en ru

Корисні іграшки для кішки: як потішити домашнього улюбленця

Кішки — ідеальні хижаки, найефективніші мисливці і, врешті, цікаві й грайливі тварини, яким потрібна постійна стимуляція та розваги, щоб залишатися щасливими та здоровими. Іграшки — чудовий спосіб задовольнити їхні інстинкти, дати їм можливість фізично тренуватися та розважатися. Котячі іграшки не менш корисні й для людей: адже це неймовірне задоволення — спостерігати за кішкою, яка грається.

Корисні іграшки для кішки: як потішити домашнього улюбленця

Виробники пропонують широченний вибір котячих іграшок, від найспростіших м’ячиків до вигадливих головоломок й лабіринтів. Чого тільки не знайдеш у відділі товарів для тварин!

Інтерактивні іграшки

Ці іграшки заохочують кішок до полювання та погоні. До них належать вудки з пір’ям, лазерні вказівники, м’ячики, іграшки на мотузочці і безліч подібних. Такі іграшки вимагають активної участі у грі людини і є спільною розвагою для обох. Хоча є й суто котячі інтерактивні забавки: ловушки з м’ячиками, закріплені пружини з пір’ям тощо. Конструкції таких іграшок бувають дуже оригінальними: ми, люди, готові на будь-які вигадки для задоволення своїх улюбленців! А щоб котячі м’ячики не розбігалися усією оселею, люди придумали спеціальні котячі ігрові коробки.

Головоломки

Найбільш вражаючий клас котячих іграшок, беззаперечно. Головоломки для кішок допомагають їм розвивати розумові здібності та розв’язувати типові мисливські задачі. До них належать іграшки, де кішка повинна дістатися ласощів, використовуючи свої лапи або зуби, а також ігрові котячі лабіринти.

Іграшки-дряпалки та іграшки, які треба гризти

Потреба дряпати кігтями якусь приємну поверхню абсолютно природна для котиків, тому важливо надати їм місце, де вони зможуть це робити, скільки їм буде треба. Іграшки-дряпалки бувають яких завгодно форм і розмірів, від невеличких картонних до спеціальних штучних дерев чи котячих будівель. Сюди ж віднесемо іграшки, які створені, щоб котики їх гризли — Catnip Toys.

Іграшки з котячою м’ятою

Котяча м’ята містить непеталактон, який зв’язується з рецепторами в нюховому епітелії котів, викликаючи у них відчуття ейфорії. Іграшки з котячою м’ятою бувають різних форм і розмірів. Тканинні іграшки зазвичай наповнені сушеною котячою м’ятою або мають мішечки з котячою м’ятою, які кішки можуть нюхати або жувати. Спеціальні м’ячики зазвичай виготовляються з котячої м’яти або мають покриття з неї. Кішки люблять ганятися за ними, бити їх лапами та жувати. Палички з котячою м’ятою виготовляються з дерева. З них також роблять складніші конструкції. Кішки люблять жувати їх і тертися об них. Деякі іграшки-головоломки для котів містять котячу м’яту — для більшої цікавості і стимулу.

Іграшки з котячою м’ятою можуть бути чудовим способом зняти стрес у котів, допомогти їм розслабитися та забезпечити їм години розваг. Однак важливо зазначити, що не всі коти реагують на котячу м’яту однаково. Якщо ви плануєте дати своїй кішці іграшку з котячою м’ятою, важливо спостерігати за її реакцією. Якщо вона здається надто збудженою, можливо, вам слід обмежити її доступ до іграшки.

Обираючи іграшки для кішки, важливо враховувати її вік, розміри та особистість.

Для кошенят вибирайте невеликі, легкі іграшки, які, тим не менш, буде неможливо проковтнути.

Для дорослих кішок вибирайте іграшки за характером, які можуть витримати активну гру.

Для малоактивних кішок вибирайте іграшки, які заохочують рух, наприклад, м’ячики або лазерні вказівники.

Для грайливих кішок вибирайте іграшки, які кидають виклик їхньому розуму.

І для усіх необхідні дряпалки, які вбережуть і ваші нерви, і характер вашої кицьки.

Декілька додаткових порад щодо вибору іграшок для кішок

Купуйте кілька іграшок і міняйте їх, щоб кішка не втратила до них інтерес. Сховайте деякі іграшки та діставайте їх час від часу, щоб вони знову здавалися новими.

Грайте з кішкою в різний час доби, щоб елемент неочікуваності тримав її в тонусі.

Спостерігайте за своєю кішкою, щоб дізнатися, які іграшки їй подобаються найбільше.

Незалежно від того, яку іграшку ви виберете, важливо регулярно грати з вашою кішкою. Це допоможе їй залишатися щасливою, здоровою та активною.