ua en ru

Корбан заявив, що менеджмент Кабміну не годиться для війни

Корбан заявив, що менеджмент Кабміну не годиться для війни Фото: Геннадій Корбан (facebook.com)

Керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, вважає, що Кабінет міністрів нічого не робить, щоб показати, що він працює в режимі військового штабу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Корбана в коментарі "Дніпро оперативний".

"На сьогодні ввели систему прозоро, багато тендерів, які проводить, зокрема, міськрада Дніпра для закупівлі армії різної допомоги (гуми, зимової форми, дронів) йдуть уже за місяцем - по два. І я чесно кажу, я не розумію, як ми можемо публікувати чи викладати у відкритий доступ дані, пов'язані із закупівлями для військових. Це просто якесь шкідництво та все. І я, щиро кажучи, відчуваю себе як один у полі воїн. І я не розпинатимуся, але доводиться працювати в тих умовах, в яких доводиться", - заявив Корбан.

На його думку, якщо дивитися на допомогу армії, енергетиці та інфраструктурі та турботу про людей - видно, що Кабмін не готувався, або вони не знали, що таке може бути.

"Я особисто привселюдно боявся це озвучувати. Хтось би сказав, що підказую ворогові чи щось ще, але я про це говорив у приватних розмовах із різними чиновниками офісу Президента у травні: казав, що вдарять по енергетичній інфраструктурі, ось це буде біда. Це викличе колапс у всьому. Тому потрібно готуватися: потрібно набувати резервних потужностей, генераторів, трансформаторів. У разі влучення ракет потрібно буде замінити та переключити мережі. Іншу інфраструктуру, яку можливо, захистити бігами та блоками, не знаю піском, конструкціями якимись", - додав він.

Корбан наполягає, що Кабмін повинен думати на 3 кроки вперед, приймати рішення і робити якісь ті дії, або попросити, звернеться, сказати, що робити місцевій владі.