ua en ru

Київський метрополітен планує заходи від падіння пасажирів на колії: деталі

Київський метрополітен планує заходи від падіння пасажирів на колії: деталі Фото: Пасажири у київському метро (РБК-Україна/Віталій Носач)

У київському метро почастішали випадки падіння пасажирів на колії – у червні 2024 року сталося три таких інциденти. У зв'язку з цим на сайті Київради зареєстрована петиція про встановлення захисних екранів на станціях.

Що у столичному метрополітені планують робити для запобігання падінню людей на колії, у коментарі РБК-Україна повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Кульбако.

У київському метро у червні на колії впали три людини, одна з яких загинула. На сайті Київради зареєстрували петицію про становлення захисних екранів на станціях метрополітену, щоб запобігти трагічним випадкам.

Як повідомили в КМДА, у метрополітені розробляють додаткові заходи, щоб зменшити випадки падіння пасажирів на колії метро. Зокрема:

  • посилять інформування щодо правил поведінки пасажирів на платформі;
  • будуть створені додаткові попереджувальні знаки (наліпки) щодо обережності під час очікування поїзда на підлозі платформ окремих станцій, перед обмежувальною лінією;
  • посилять візуальний контролю за станом пасажирів на контрольно-пропускних пунктах станцій.

Київський метрополітен планує заходи від падіння пасажирів на колії: деталіФото: Станція київського метрополітену (gettyimages.com)

Також у "Київському метрополітені" додатково опрацьовують питання щодо можливості встановлення захисних екранів з урахуванням пасажиропотоків, конструктивних та архітектурно-планувальних характеристик станцій.