ua en ru

Китай жорстко відреагував на військову допомогу США для Тайваню

Китай жорстко відреагував на військову допомогу США для Тайваню Фото: Китай продовжує залякувати Тайвань бойовими чергуваннями (Getty Images)

Китайські літаки й кораблі провели бойове патрулювання біля Тайваню. Це стало відповіддю Пекіна на продаж США великої партії зброї Тайбею.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними Міністерства оборони Тайваню, китайські військові літаки й кораблі здійснили чергове "бойове патрулювання" біля острова після того, як Пекін пригрозив вжити контрзаходів у відповідь на пакет продажу зброї Сполученими Штатами на суму 2 млрд доларів.

Починаючи з ранку неділі, тайванські військові виявили 19 китайських військових літаків, зокрема винищувачі Су-30, що здійснюють "спільне патрулювання бойової готовності" навколо Тайваню разом із китайськими військовими кораблями.

Китайські літаки пролетіли у повітряному просторі на півночі, центрі, південному заході й сході острова. Військові Тайваню були відправлені для спостереження за ними.

Китай проводить такі патрулювання навколо острова кілька разів на місяць. Однак це сталося вперше після того, як цього місяця Пекін провів новий раунд повномасштабних військових навчань біля острова.