ua en ru

Кількість загиблих через обстріл ринку під Куп'янськом зросла

Кількість загиблих через обстріл ринку під Куп'янськом зросла Фото: кількість загиблих через обстріл ринку під Куп'янськом зросла (t.me/prokuratura_kharkiv)

З'явилися уточнені дані щодо постраждалих та загиблих внаслідок обстрілу ринку у селищі Шевченкове Куп'янського району Харківської області у понеділок, 9 січня. Наразі вже відомо про двох загиблих та 4 постраждалих, у тому числі 10-річну дівчинку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Так, 9 січня близько 9:10 окупанти завдали ракетний удар по смт Шевченкове Куп‘янського району. Ворожа ракета влучила на територію місцевого ринку.

"Загинули дві жінки. Ще троє жінок та 10-річна дівчинка отримали поранення", - йдеться в повідомленні.


За попередніми даними, ворог обстріляв населений пункт з території Бєлгородської області РФ.

Оновлено 14.52. За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок сьогоднішнього ракетного удару по смт Шевченкове Куп'янського району, на жаль, 2 жінки загинули. Крім того, 5 людей зазнали поранення.

"Усім їм зараз надається медична допомога. Серед них дитина, яка отримала осколкове поранення шиї. Дівчинку одразу направили на операцію. Зараз медики борються за її життя", - розповів він.

За даними очільника регіону, ворог знову свідомо завдав удару по цивільному об'єкту - місцевому ринку.

"Жодних військових в Шевченковому немає. Якби не те, що сьогодні понеділок, постраждалих було б набагато більше", - додав Синєгубов.

Оновлено 15.42. За уточненою інформацією очільника регіону, внаслідок ракетного удару по смт Шевченкове 6 людей отримали поранення. Ще двоє загинули.

Як розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, серед 6 поранених чотири жінки, 23-річний чоловік та 10-річна дівчинка.

За даними ДСНС України, в результаті обстрілу зруйновані 9 торговельних об’єктів: павільйони та торгові рядки, у двох сталися пожежі, загальна площа яких склала близько 50 кв.м. Одна жінка опинилась під завалами, її тіло дістали рятувальники.

Обстріл Шевченкового готували заздалегідь

Ряд росЗМІ з посиланням на Міноборони РФ увечері 8 січня повідомили про те, що нібито Україна "готує масштабну антиросійську провокацію" в Харківській області і для цього, за даними пропагандистів, навіть не полінувалися і "розкрили могили на кількох кладовищах".

Зокрема, за даними Міноборони РФ, нібито ВСУ осквернили могили "на кладовищах у населених пунктах Козача Лопань, Великий Бурлук, Шиповате і Хатне".

При цьому, як запевняють у російському відомстві, викопані тіла навіть спотворили, щоб нібито видати їх за докази російських "тортур" та "розстрілів". Українська поліція навіть не полінувалася сфотографувати та зняти на відео "тіла померлих громадян України", імітуючи роботу судмедекспертів.

Що відомо про обстріл ринку в селищі Шевченкове

9 січня російські військові атакували ракетами селище Шевченкове, що в Куп'янському районі Харківської області. Під удар потрапив місцевий ринок.

Не виключалось, що під завалами після обстрілу ринку можуть бути люди. Росіяни вдарили по торговельний території ракетами С-300. До цього повідомлялось, що поранення отримали 7 людей, в тому числі 13-річна дівчинка-підліток. Також загинула 60-річна жінка.