ua en ru

У Києві та низці областей знову оголосили тривогу через ракетну загрозу (оновлено)

У Києві та низці областей знову оголосили тривогу через ракетну загрозу (оновлено) Фото: у Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу (Getty Images)

У Києві та деяких областях України була оголошена повітряна тривога вже вдруге за ранок 18 серпня. Вона пов'язана із загрозою російських ракетних обстрілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ у Telegram.

Сирена завила у столиці близько 06.51.

Військові поінформували про фіксацію руху швидкісної цілі на Київську область.

А згодом заявили про ракетну небезпека в областях, де оголошена повітряна тривога.

У Повітряних силах пізніше розповіли, що ворожа ракета фіксувалася у Черкаській області, але згодом змінила напрямок на південь, потім - знову на Київську область.

"Київ терміново в укриття!" - йдеться в оголошенні військових о 07.27.

Оновлено: відбій тривоги

Але вже о 07.43 у столиці оголосили про відбій повітряної тривоги. Крім того, аналогічне оголошення зробили й по Київській області.

Російська атака на Київ 18 серпня

Раніше повідомлялося, що цієї ночі російські загарбники для чергового повітряного удару по Україні запустили "Шахеди", а також й завдали ракетної атаки із застосуванням балістики.

Так, рано-вранці у Києві оголосили повітряну тривогу, в районі столиці було чути вибухи. Місцева влада розповіла про роботу ППО на підступах до Києва та в області.

Згодом в КМВА розповіли, що російські окупанти застосували для атаки по Києву балістичні ракети та дрони-камікадзе, але усі ворожі повітряні цілі були збиті засобами ППО. У Києві руйнувань не зафіксовано, й повідомлень щодо постраждалих не надходили.