ua en ru

У кількох областях України оголошена тривога: де загроза повітряних ударів (оновлено)

У кількох областях України оголошена тривога: де загроза повітряних ударів (оновлено) Фото: у кількох обстях України тоголошена тривога (Getty Images)

У низці областей України була оголошена повітряна тривога у четвер ввечері, 5 вересня. Це пов'язане з загрозою ворожих атак із застосуванням ударних безпілотників та ракетного озброєння.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram та Київську міську військову адміністрацію (КМВА).

Спочатку ввечері військові інформували про фіксацію дронів-камікадзе противника, які проникли у повітряний простір країни з південного напрямку. Пізніше стало відомо, що ударні безпілотники російських окупантів рухалися й у центральних регіонах.

"Група ворожих БпЛА наближається до Южноукраїнська зі сходу", - передали в Повітряних силах близько одинадцятої вечора.

А пізніше у Повітряних силах заявили про ракетну небезпеку для Чернігівської, Полтавської та Київської областей.

Згодом сигнал тривоги залунав і столиці. Жителів Києва закликали перейти в укриття і залишатися в безпечних місцях до відбою повітряної тривоги.

"Швидкісна ціль на Чернігівщині", - розповіли військові о 23.13.

Крім того, у Повітряних силах додали, що атака дронів триває, та закликали перебувати в укриттях. Так, ударні безпілотники рухалися через Миколаївську область у бік Кіровоградської, Одеської та Вінницької областей.

Оновлено: відбій тривоги у Києві та нове оголошення

Згодом у КМВА завили, що у столиці оголошено про відбій загрози ворожої повітряної атаки. Це стосується також Київської області.

Проте за кілька хвилин тривогу знову було оголошено і в Києві, і в області.

"Увага! Загроза застосування балістики зі сходу" Ракетна небезпека в областях де оголошено повітряну тривогу!" - оголосили військові о 23:34 та 23.41 відповідно.

Оновлено: відбій тривоги у Києві

Вже о 23.45 у столиці знову заявили про відбій повітряної тривоги.

Оновлено: загроза "Шахедів"

Як передали пізніше у Повітряних силах, фіксувалася загроза через ударні безпілотники противника для Вінницької області. А також "Шахеди" рухалися в напрямку Хмельницької області.

Близько пів на першу годину ночі у Повітряних силах розповіли, що ворожі дрони фіксуються:

  • на Дніпропетровщині, та прямують у бік Кривого Рогу,
  • з Вінницької області прямують курсом на Хмельницьку область,
  • а з Одеської області рухаються у бік Вінницької області.

""Шахед" над Кривим Рогом", - розповіли військові о 00.49.

Ще пізніше військові розповіли про загрозу через "Шахеди" для Івано-Франківської та Запорізької областей. Крім того, дрони ворога прямували у бік Львівської та Сумської областей.

О 01.22 у Повітряних силах попередили про загрозу застосування ворогом балістики зі сходу.

""Шахед" на північ від Полтави, рухається у напрямку міста. "Шахед" у напрямку Львова з півночі!" - розповіли військові у публікаціях від 02:53 та 02.54 відповідно.

Також у Повітряних силах заявили про загрозу дронів-камікадзе для Чернігівської області.

"Київська область - загроза ударних БПЛА!" - передали військові о пів на четверту ночі.

У кількох областях України оголошена тривога: де загроза повітряних ударів (оновлено)

Повітряні атаки

Зазначимо, російські загарбники регулярно влаштовують повітряні атаки містами та селами в Україні. Так, наприклад, минулої ночі, 5 вересня, загарбники атакували Україну 78 дронами-камікадзе та балістичною ракетою "Іскандер". ППО збила 60 "Шахедів".

Додамо, що вибухи лунали у Києві. ППО працювала як у Київській області, так і у столиці. Жоден дрон, який РФ направила на Київ, не досяг мети під час атаки окупантів.