ua en ru

У Києві повідомляють про рейд співробітників ТЦК на концерт "Океан Ельзи"

У Києві повідомляють про рейд співробітників ТЦК на концерт "Океан Ельзи" Фото: перевірка документів представниками ТЦК (facebook.com/CherkasyTCK)

У Києві ввечері у п'ятницю, 11 жовтня, після концерту рок-групи "Океан Ельзи" у чоловіків-відвідувачів перевіряли військово-облікові документи представники ТЦК і СП разом із поліцією. Декого з громадян затримували.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-пабліки та ЗМІ.

За даними в мережі, це сталося біля столичного Палацу Спорту, де спостерігалося близько півсотні співробітників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) разом з представниками поліції.

Зазначається, що вони прибули під будівлю концертного залу та почали перевіряти документи у чоловіків. А декого з громадян затримували правоохоронці.

Між тим станом на зараз офіційних заяв з боку київського ТЦК з приводу даної ситуації не було.

В мережі були оприлюднені кадри такого "рейду" біля Палацу Спорту після концерту "О.Е".

Додамо, за інформацією hromadske, затримали кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з військово-обліковими документами, або які відмовлялися їх показати на вимогу співробітників ТЦК.

Крім того, ЗМІ пишуть, що деяким громадянам виписали повістки, після чого відпустили.

Перевірка документів військовозобов'язаних

Нагадаємо, в Україні відповідно до законів "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про правовий режим воєнного стану" громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що засвідчує особу, та пред'являти представляти його на вимогу уповноважених осіб: поліції або представника ТЦК та СП.

Між тим варто зауважити, що перевірка документів може здійснюватися у громадських місцях, зокрема, документи перевіряють й на блокпостах.

Раніше РБК-Україна писало, хто може вручати повістки, та що змінює новий закон про мобілізацію.