ua en ru

У Києві перейменували Повітрофлотський проспект

У Києві перейменували Повітрофлотський проспект Фото: Повітрофлотський проспект у Києві перейменували 8 лютого (скриншот з відео)

У Києві перейменували Повітрофлотський проспект 8 лютого. Тепер він носитиме назву на честь Повітряних Сил ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання Київради, Telegram-канал командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Миколи Олещука.

"За" перейменування проспекту з Повітрофлотського на проспект Повітряних сил ЗСУ проголосували 88 депутатів Київради з 92. Четверо були відсутні у залі. Тих, хто проголосував проти або утримався, не було.

У Києві перейменували Повітрофлотський проспект

Реакція Повітряних сил ЗСУ

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував усім причетним за ухвалене рішення щодо перейменування проспекту.

"Карти Google кажуть, що насолоджуватися прогулянкою проспектом Повітряних Сил можна більше години. Сьогодні Київська міська рада ухвалила історичне рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил", - написав він у Telegram.

Що відомо про перейменування проспекту

Повітрофлотський проспект - один із проспектів Києва. Простягається від вулиці Чорновола та проспекту Перемоги до аеропорту Київ. Проходить через Шевченківський та Солом'янський райони.

У жовтні 2023 року за дорученням командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Миколи Олещука військові звернулися з проханням про перейменування проспекту до столичної влади.

Нагадаємо, що 9 лютого 2023 року депутати Київради перейменували ще 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар, назви яких пов’язані з Росією чи з радянським минулим.

Раніше повідомлялось, що в грудні 2022 року у Києві перейменували бульвар Дружби народів та понад 30 вулиць.