ua en ru

У Києві оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики (оновлено)

У Києві оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики (оновлено) Фото: у Києві була оголошена повітряна тривога (Getty Images)

У Києві пізно ввечері 20 серпня була оголошена повітряна тривога через загрозу ворожих ударів із застосуванням балістичного озброєння.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську міську військову адміністрацію (КМВА).

Сирена щодо загрози ворожих повітряних ударів у столиці залунала близько 23.05.

Мешканців Києва закликали перебувати в укриттях.

"Повітряна тривога повʼязана з загрозою застосування балістичного озброєння! Прямуйте до укриттів!", - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Оновлено: відбій тривоги

Втім, вже о 23.13 у столиці оголосили про відбій через ракетну загрозу.

Водночас у низці областей повітряна тривога лишається - зокрема через ворожі ударні безпілотники типу "Шахед".

У Києві оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики (оновлено)

Повітряні удари РФ по Києву

Нагадаємо, останніми днями російські загарбники під час повітряних ударів по території України запускають ракети та дрони-камікадзе також у бік Києва. Проте завдяки роботі ППО ЗСУ ворожим повітряним цілям не вдається вдарити по столиці.

Так, до прикладу, в ніч проти 20 серпня та вранці оборонцям неба вдалося збити російські ракети та дрони, якими росармія хотіла атакувати Київ.

19 серпня у ДСНС повідомили, що в одному із лісопаркових господарств Києва виявили 60 боєприпасів на місці падіння уламків російської ракети Х-101.

Також ми писали, що в ніч проти 19 серпня у Київській області було чутно звуки вибухів. Як повідомили у Київській ОВА, сили ППО працювали по ворожих безпілотниках.

А 18 серпня вранці росармія атакувала Київ ракетами типу "Іскандер-К". Силами та засобами ППО усі ворожі цілі були знищені. А до цього тієї ж ночі ворог атакував столицю балістичними ракетами та "Шахедами" - їх також вдалося збити українським захисникам неба.