ua en ru

У Києві чути звуки вибухів. В області зафіксовано падіння уламків дронів

У Києві чути звуки вибухів. В області зафіксовано падіння уламків дронів Фото: люди в метро під час тривоги (Getty Images)
Автор: Едуард Ткач

В ніч на 26 жовтня у Києві чути звук вибухів. Військові попереджали, що у напрямку столиці летять "Шахеди".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власного кореспондента.

Вибухи було чути приблизно о 00:30. Перед цим, Повітряні сили ЗСУ попереджали, що з Чернігівської області у напрямку Києва летять ударні безпілотники росіян. Інформацію підтвердили і у Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

"Увага! Загроза БпЛА для столиці! Прямуйте до укриття", - написав о 00:12 Сергій Попко, начальник КМВА.

Оновлено о 01:16

У Києві оголосили відбій повітряної тривоги. Однак зазначимо, що в деяких інших регіонах загроза застосування дронів продовжується.

Оновлено о 01:27

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин написав у своєму Telegram, що внаслідок падіння уламків збитого БпЛА сталося загорання нежитлової будівлі у місті.

"Станом на 01:00 без жертв. Всі служби на місці, гасять пожежу, розбирають завали", - додав він.

Оновлено 01:29

У Київській обласній військовій адміністрації (КОВА) теж повідомили про попередні наслідки атаки БпЛА в області.

Зокрема, там підтвердили, що через падіння уламків збитих дронів ворога у одному з населених пунктів виникла пожежа у двоповерховому гаражі, який прибудований до хостелу.

"Наразі вогонь локалізовано. Інформації про постраждалих не надходило. На місці працюють рятувальники. Повітряна тривога триває. просимо всіх залишатися в укриттях", - йдеться у повідомленні

Де оголосили тривогу

Станом на 00:35 сигнал повітряної тривоги продовжується у місті Київ, а також в Київській, Черкаській, Полтавській та Чернігівській областях. Крім того червоним кольором вже багато місяців помічено Луганську область та окупований Крим.

У Києві чути звуки вибухів. В області зафіксовано падіння уламків дронів