ua en ru

У Києві було чути вибухи, повідомлялося про наближення "Шахеда"

У Києві було чути вибухи, повідомлялося про наближення "Шахеда" Фото: у Києві пролунали вибухи (Getty Images)

У Києві у ніч проти 29 серпня було чути вибухи під час повітряної тривоги. Перед тим у бік міста рухався ворожий ударний безпілотник.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Вибухи у столиці пролунали близько 04.21. Перший був достатньо гучний, а другий - вже суттєво слабше.

Зазначимо, що у Києві триває повітряна тривога через загрозу "Шахедної" атаки вже понад дві години. Крім того, на підступах до столиці й в області триває робота сил та засобів протиповітряної оборони.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ інформували близько четвертої ранку про рух ударного безпілотника противника у бік Києва.

"Київ - ударний БпЛА у напрямку міста!" - йшлося в оголошенні військових о 04.19.

А пізніше, о 04.38, у Повітряних силах заявили про фіксацію руху швидкісної цілі через Чернігівську область в напрямку Київської області.

Оновлено о 04.40: робота ППО та падіння уламків

Пізніше в Київській міській військовій адміністрації розповіли, що у Дніпровському районі, попередньо, впали уламки на територію житлової забудови. Обійшлось без постраждалих та руйнувань.

"Триває атака ворожих БпЛА на Київ. В столиці працює протиповітряна оборона. В Дніпровському районі міста попередньо зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови. За оперативною інформацією - без руйнувань та потерпілих", - йдеться в заяві начальника КМВА Сергія Попка.

Він додав, що дані уточнюються та оновлюються.

Дронова атака

Нагадаємо, ввечері 28 серпня російські окупанти запустили дрони-камікадзе для ударів по території України. "Шахеди" заходили у повітряний простір країни з північного напрямку.

Через чергову дронову атаку у низці областей була оголошена повітряна тривога.

А вже близько другої ночі сирена зазвучала й у Києві через "Шахеди", в області й на підступах до столиці розпочалася робота ППО.