ua en ru

Катував цивільних на Миколаївщині: СБУ повідомила про підозру окупанту

Катував цивільних на Миколаївщині: СБУ повідомила про підозру окупанту Фото: російському окупанту оголошено підозру за катування українців (GettyImages)

Служба безпеки України повідомила про підозру росіянину-садисту, який катував цивільних під час окупації в Миколаївській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ в Телеграм.

Служба безпеки встановила, що Юсупов Джабраїл Насірович - російський сержант із 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил РФ.

На початку повномасштабного вторгнення Росії він штурмував населені пункти Миколаївської області, а потім проводив там так звані "зачистки".

Як зазначають у відомстві, під час "каральних рейдів" Юсупов разом із трьома російськими військовими з позивними "Алмаз", "Асхаб" та "Каха" викрадали мирних мешканців з приватних осель або прямо посеред вулиці.

Потім окупанти відвозили потерпілих до російської катівні, облаштованої на території місцевого агропідприємства.Там вони застосовували численні тортури, щоб схилити людей до співпраці з загарбниками.

"Після деокупації регіону на околиці села було виявлено тіла трьох місцевих жителів з численними переломами кісток та слідами вогнепальних поранень", - повідомили в СБУ.