ua en ru

Як ЗСУ звільняють територію під Бахмутом. Опубліковано відео

Як ЗСУ звільняють територію під Бахмутом. Опубліковано відео Фото: ЗСУ продовжують звільняти територію на Бахмутському напрямку (Getty Images)

Українські штурмовики провели успішну операцію на Бахмутському напрямку, звільнивши понад кілометр території. І це попри те, що окупанти щільно криють позиції ЗСУ артилерією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ.

"В ході операції звільнено 1200 метрів української території, взяті в полон 8 росіян 83 бригади ДШВ армії ворога", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли військові, росіяни пробували контратакувати, але невдало: частина особового складу втекла, решта - знищені.

І це при тому, що росіяни щільно криють артилерією позиції штурмовиків, а територія на підступах до ворожого розташування ретельно замінована.

Ситуація у районі Бахмута

В коментарі РБК-Україна військово-політичний експерт групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко розповів, що на даний момент Бахмут не перебуває в напівоточенні українських сил, але попри нестачу артилерії і, на перший погляд, скромні територіальні успіхи, просування українських сил у районі Бахмут очевидно. ЗСУ роблять все, щоб узяти місто в оточення.