На тлі відключень світла зберігання їжі також може стати викликом. Особливо це стосується періодів зі спекотною погодою.
Про це розповідає РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).
"Рекомендуємо переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого і того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти", - пише МОЗ.
Як зберегти їжу, коли вимикають “світло”:
Після повернення світла:
Нагадаємо, РБК-Україна також розповідало й про те, як зберегти прохолоду у квартирі під час спеки.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.