ua en ru

Ізраїль звузив коло цілей для відповіді на атаку Ірану, - NBC

Ізраїль звузив коло цілей для відповіді на атаку Ірану, - NBC Фото: Біньямін Нетаньяху, прем'єр Ізраїлю (GettyImages)

Ізраїль звузив коло цілей в Ірані для відповіді на ракетну атаку, яка сталась 1 жовтня. До переліку цілей, попередньо, не входять ядерні об'єкти Ірану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американський телеканал NBC News.

За словами неназваних чиновників США, ізраїльська відповідь буде націлена на іранську військову та енергетичну інфраструктуру. Але ядерних об'єктів, можлива атака на які викликала занепокоєння в США, серед цілей немає. Хоча, як зауважили чиновники в розмові з NBC, остаточного рішення в Ізраїлі ще не ухвалювали.

Вашингтон не знає, коли Ізраїль ударить у відповідь по Ірану, але це може статися в будь-який момент, як тільки буде віддано відповідний наказ. Американські чиновники також не знають, чи Ізраїль взагалі узгодив відповідну дату.

Водночас представники США та Ізраїлю, як повідомляє NBC, вважають, що удар по Ірану може статися під час свята Йом-Кіпур, тобто - сьогодні. Також офіційні особи зауважили, що США готові захистити свої об'єкти в регіоні від будь-якої контратаки з боку Ірану, але навряд чи будуть напряму підтримувати операцію Ізраїлю.