ua en ru

Ізраїль завдав ударів по підземним об'єктам ХАМАС, де переховувалися старші командири

Ізраїль завдав ударів по підземним об'єктам ХАМАС, де переховувалися старші командири Ілюстративне фото (Getty Images)

Ізраїльські військові завдали ударів по підземних об'єктах ХАМАС, де переховувалися старші командири бойовиків.

Про це заявив прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірала Даніель Хагарі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

За його словами, за останні дні військові завдали двох великих авіаударів по підземній інфраструктурі ХАМАСу в Секторі Газа.

Хагарі додав, що в одному з них переховувалися високопоставлені командири ХАМАС, зокрема Ахмед Гандур, командувач бригадою ХАМАС на півночі Гази, і Айман Сіам, керівник ракетної установки ХАМАС.

В іншому підземному приміщенні, за словами Хагарі, ховалися високопоставлені члени політбюро ХАМАСу, зокрема Раухі Муштаха, Ессам ад-Даліс і Самех ас-Сирадж.

"ХАМАС намагається приховати результати удару", - підкреслив він.

Хагарі також заявив, що він не може більш детально розповісти про удар, але "можна з упевненістю сказати, що підземелля, де вони перебували, було дуже сильно пошкоджено".

Ситуація у Секторі Газа

Ізраїль вже з початку жовтня продовжує свою операцію проти бойовиків ХАМАС, які вторглися на територію країни, викрадали та вбивали мирних жителів.

У рамках операції Армії оборони Ізраїлю вдалося досягти успіхів. 13 листопада міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант прозвітував про те, що ХАМАС вже перестав контролювати Газу - найбільше місто в Секторі Газа.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.