ua en ru

Ізраїль завдав ударів по Газі та Лівану: ліквідовано членів ХАМАСу та "Хезболли"

Ізраїль завдав ударів по Газі та Лівану: ліквідовано членів ХАМАСу та "Хезболли" Фото: армія Ізраїлю ліквідувала низку членів терористичних угруповань (Getty Images)

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала авіаційних ударів по територіях Сектору Газа та Лівану. Внаслідок атак ліквідовані кілька членів угруповань ХАМАС і "Хезболла".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Так, у Секторі Газа вбито члена військового крила ХАМАС Хоссама Мансура, що працював у силах внутрішньої безпеки угруповання.

За даними ЦАХАЛу, Мансур "брав значну та постійну участь у збереженні й утриманні влади ХАМАСу в Секторі Газа, підриваючи при цьому зусилля Ізраїлю в регіоні".

Також Мансур був одним із директорів британського фонду "Аль-Хаїр" - благодійної організації, яка, за звинуваченням ЦАХАЛу, переказувала кошти терористичним угрупованням у Газі "під виглядом гуманітарної діяльності".

За даними угруповання ХАМАС, внаслідок ізраїльського авіаудару загинуло четверо людей, які працювали в центрі розподілу допомоги в Хан-Юнісі на півдні смуги Гази.

Ізраїль завдав ударів по Газі та Лівану: ліквідовано членів ХАМАСу та "Хезболли"

Хоссам Мансур (Армія оборони Ізраїлю)

Крім того, ввечері у п'ятницю, 12 липня, ізраїльські винищувачі завдали ударів по будівлі, що використовувалася "Хезболлою", спостережному посту та іншим об'єктам інфраструктури на півдні Лівану в Кафр-Кілі, Тайбе і Хіамі.

Ізраїльська армія оприлюднила відеозаписи ударів.

Угруповання "Хезболла" оголосило про смерть двох своїх членів внаслідок ударів. Таким чином, кількість жертв угруповання за час війни зросла щонайменше до 366 осіб.