ua en ru

Ізраїль розглядає довгостроковий план розвитку Сектору Газа, - посол у США

Ізраїль розглядає довгостроковий план розвитку Сектору Газа, - посол у США Фото: посол Ізраїлю в США Майкл Херцог (twitter.com/AmbHerzog)

Ізраїль розглядає довгостроковий план розвитку Сектора Гази і обговорює це питання зі Сполученими Штатами.

Про це заявив посол Ізраїлю у США Майкл Херцог, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми виходимо з того, що палестинці повинні будуть самі керувати собою. Яка буде конкретна роль Палестинської автономії, ще належить з'ясувати, оскільки всі розуміють, що ПА в її нинішньому складі навряд чи зможе керувати Рамаллою. І вже точно не Газою", - заявив він.

За словами Герцога, Палестинська автономія має бути реформована.

Він також додав, що Ізраїль не зацікавлений в окупації або управлінні Газою, підкресливши, що головним пріоритетом є забезпечення безпеки.

"Ми перебуваємо в Газі не для того, щоб окупувати Газу або керувати нею. Ми перебуваємо там для того, щоб перемістити військову загрозу ХАМАСу проти Ізраїлю та їхню спроможність відновити потенціал і наносити удари знову і знову, як вони кажуть, що хотіли б це зробити. Такий наш намір", - сказав Герцог.

Він зазначив, що Ізраїль "дуже цілеспрямовано" проводить операції в Газі.

"Люди повинні розуміти, що Газа - це найбільший терористичний комплекс у всьому світі з більш ніж 500 кілометрами терористичних тунелів. ... Ми не нападаємо на населення", - підкреслив посол.

Війна Ізраїлю з ХАМАС

На початку жовтня бойовики ХАМАС розпочали масштабне вторгнення до Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів. У відповідь Ізраїль оголосив військову операцію проти бойовиків "Залізні мечі".

У її рамках ЦАХАЛ розширив наземну операцію у Секторі Газа. У регіон було введено війська та техніка.

За даними Сил оборони Ізраїлю, ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектору Газа, тому що десятки тисяч людей перейшли на південну сторону.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.