ua en ru

В Іспанії викрили осіб, які в обхід санкцій постачали в РФ хімічні речовини і зброю, - Reuters

В Іспанії викрили осіб, які в обхід санкцій постачали в РФ хімічні речовини і зброю, - Reuters Фото: в Іспанії викрили осіб, які в обхід санкцій постачали в РФ хімічні речовини (GettyImagеs)

Іспанська поліція вилучила понад 13 тонн заборонених хімічних речовин. Ймовірно, вони могли прямувати до Російської Федерації попри санкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними агентства, правоохоронці заарештували чотирьох ймовірних членів злочинного угруповання. У поліції заявили, що угруповання попри санкції, незаконно постачало хімічну продукцію в Росію через підставну компанію. Компанією керували "громадяни російського походження".

"Слідчі довели, що через цю компанію в минулому експортувалися хімічні речовини, що перебувають під міжнародними санкціями, деякі з яких є можливими прекурсорами для хімічної зброї", - сказано у заяві поліції.

При цьому не відомо, які саме хімікати було вилучено під час проведення операції. За даними Reuters, хімічні речовини були знайдені в контейнері в порту Барселони, а четверо підозрюваних заарештували в сусідніх селах.

Компанія з постачання - зареєстрована в Іспанії та створила "складну логістичну та фінансову мережу для експорту до Росії хімічної продукції". Вона мала дочірню компанію у Москві, яка і отримувала хімічні речовини. Окрім цього організатори мали підставні компанії у Вірменії й Киргизстані для маскування "справжнього призначення товарів".