ua en ru

Іран заявив про успішний запуск в космос військового супутника

Іран заявив про успішний запуск в космос військового супутника Фото: Іран запустив в космос супутник "Нур-3" (скрін відео)

Міністр зв'язку та інформаційних технологій Ірану Іса Зарепур сьогодні, 27 вересня, заявив про успішний запуск супутника власного виробництва "Нур-3".

За словами міністра, основне завдання запущеного супутника - робити знімки з космосу.

Він також повідомив, що супутник виведено на орбіту висотою 450 км за допомогою ракети-носія "Касед". За даними ЗМІ, це був третій успішний запуск супутника в Ірані.

Попри критику з боку Заходу, офіційні особи Ірану пообіцяли продовжувати розширення супутникової програми та, як очікується, запустять ще кілька супутників на різні орбіти в осяжному майбутньому.

Санкції Заходу проти Ірану

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Іран почав постачати Росії озброєння, в тому числі, і дрони-камікадзе типу Shahed, якими окупанти регулярно обстрілюють українські міста.

Через це, а також і через внутрішню політику Ірану, західні країни почали масово запроваджувати санкції проти режиму в країні. Так, в липні цього року Європейський Союз запровадив новий санкційний пакет проти Ірану. Він став третім спільним пакетом з боку ЄС.

Також перед цим повідомлялося, що Велика Британія планує запровадити новий режим санкцій, щоб притягнути Іран до відповідальності за його ворожу та дестабілізуючу поведінку по всьому світу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.