ua en ru

Хто буде вести переговори з ЄС про вступ: Зеленський затвердив делегацію

Хто буде вести переговори з ЄС про вступ: Зеленський затвердив делегацію Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про вступ України до ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Офісу президента.

До делегації увійшли 35 представників. Очолить її та буде головним переговорником - віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Також до делегації включено голову Офісу президента Андрія Єрмака та першого заступника голови Верховної ради Олександра Корнієнка.

Також в указі Зеленського вказано, що голова делегації зможе вносити в установленому порядку зміни до складу делегації України, розподіляти обов'язки між її членами, залучати до участі в роботі делегації працівників державних органів, підприємств, установ, організацій, радників, експертів, технічних працівників.

Водночас Кабмін має:

  • сформувати та затвердити склад робочих груп для підготовки переговорних позицій України під час переговорів з ЄС щодо укладення Угоди про вступ України до ЄС, включивши представників міністерств, інших органів влади, членів Комітету Верховної ради з питань інтеграції до ЄС, а також народних депутатів (за згодою);
  • опрацювати переговорні позиції України із залученням громадськості та бізнес-середовища;
  • фінансування витрат, пов'язаних з участю делегації України у переговорах з ЄС.

Вступ України в Євросоюз

Цього року посли ЄС затвердили керівні принципи для переговорів про вступ України до Євросоюзу. Повідомлялося, що переговори розпочнуться 25 червня. Однак польський міністр у справах ЄС Адам Шлапка застеріг, що переговори України з ЄС можуть бути складними через спірні питання у деяких сферах.

Сьогодні Ольга Стефанішина розповіла, що на шляху до Європейського Союзу Україні треба буде повністю адаптувати законодавство.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.