ua en ru

Хотіла втекти в Європу. СБУ затримала агентку, яка допомагала РФ наступати на Покровськ

Хотіла втекти в Європу. СБУ затримала агентку, яка допомагала РФ наступати на Покровськ Фото: СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ РФ до Європи (facebook com SecurSerUkraine)

СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ РФ. Вона допомагала окупантам наступати на Покровськ Донецької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для ворога на Донеччині. Вона "зливала" окупантам локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту - Покровському", - йдеться у повідомленні.

Після виконання завдань російських спецслужб, жінка приїхала у Кіровоградську область. І звідки планувала виїхати як "переселенка" до Євросоюзу, а потім - до РФ.

"Контррозвідники СБУ зірвали плани російської агентки і затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в Росію", - зазначили в СБУ.

Що відомо про зрадницю?

За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового Донецької області. Жінка входила до агентурної мережі ФСБ, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації Служби безпеки на території регіону.

"Тоді співробітники СБУ затримали двох коригувальників, що відслідковували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки. Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ", - зазначили у відомстві.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп окупантів у напрямку Покровська. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.