ua en ru

У Херсонській області окупанти серед підлітків шукають інформаторів ЗСУ

У Херсонській області окупанти серед підлітків шукають інформаторів ЗСУ Ілюстративне фото: у Херсонській області окупанти серед підлітків шукають інформаторів ЗСУ (Getty Images)

Росіяни почали перевіряти підлітків на окупованих територіях на факт співпраці з ЗСУ. Зокрема проводять рейди у навчальних закладах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного супротиву.

Зокрема у Херсонській області почались перевірки коледжів та училищ. Там колаборанти проводять "профілактичні" бесіди з дітьми та намагаються з'ясувати їх причетність до партизанів.

Студентам пропонують здавати "нелояльних" на їх думку знайомих, а також погрожують щодо них самих, тобто вчиняють психологічний тиск. Підліткам розповідають про кримінальні статті щодо них й попереджають щодо "наслідків".

Методи впливу РФ на окупованих територіях

Варто зазначити, що російські загарбники регулярно проводять операції з посилення свого контролю на тимчасово окупованих територіях.

Вони повсюдно знищують українську літературу та створюють кримінальні угрупування з метою переслідування та вербування українських громадян.

Зокрема, свої методи терористи відпрацьовують і на наймолодших верствах населення, які знаходяться у тимчасовій окупації. Черговим кроком для поширення проросійської пропаганди стали шкільні гуртки, де окупанти впроваджують свої технології серед українських дітей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.