ua en ru

У Херсонській області ще один цивільний підірвався на міні

У Херсонській області ще один цивільний підірвався на міні Фото: у Херсонській області ще один цивільний підірвався на міні (Getty Images)

Поблизу села Музиківка у Херсонській області цивільний підірвався на ворожій міні. Він загинув від отриманих травм.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на повідомлення Херсонської ОВА.

"На місце події виїхала екстрена медична допомога. На жаль, трагічні випадки через російські боєприпаси, залишені на наших землях, продовжуються", - зазначили в ОВА.

Там також нагадали, що через велику кількість вибухових пристроїв у Херсонській області ще багато територій не розміновано.

"Тому ваша безпека – це ваша увага та відповідальність! Не можна ходити по полях, лісопологам, узбіччям доріг, якщо там ще не працювали піротехніки. Помітили підозрілий предмет – негайно потрібно відійти на безпечну відстань та зателефонувати рятувальникам чи правоохоронцям", - йдеться у повідомленні.

Оновлено від 15:30

Херсонська ОВА повідомляє, що чоловік, який натрапив на міну у селі Музиківка, помер від отриманих травм ще до прибуття медиків.

"Стало відомо, що трагічна подія сталася у лісосмузі, де чоловік разом із знайомим збирав сухостій. У момент вибуху товариш загиблого знаходився у іншій частині лісосмуги", - сказано у повідомленні.

На місці події вже працює поліція та прокуратура. Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення росіянами законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).