ua en ru

В Херсоні через обстріли частково зникло світло. Тролейбуси не ходять

В Херсоні через обстріли частково зникло світло. Тролейбуси не ходять Фото: у Херсоні через обстріли частково зникло світло 1 лютого (Getty Images)

Після нічних обстрілів Херсона у місті частково зникла електрика. З цієї причини тролейбуси не вийшли на маршрути 1 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка, Міненерго.

"Повідомляємо, що у результаті ворожих обстрілів вночі частково у місті відсутнє електропостачання. Через що, зокрема, зараз не можливо вивести тролейбуси на маршрути", - розповів Мрочко.

За його даними, аварійні бригади вже працюють над відновленням електромереж.

"Після усунення пошкоджень 21 тролейбус вийде на лінії, про що ми повідомимо додатково", - додав голова МВА.

За даними Міненерго, у Херсоні після вчорашніх та сьогоднішніх нічних обстрілів знеструмлено майже 70 тисяч точок обліку.

"Пошкоджено повітряні лінії, відключено підстанції. Всього по місту через бойові дії відключено понад 73 тисячі точок обліку", - зазначили у відомстві.

Світло повернули, тролейбуси вийшли на лінії

Аварійні бригади оперативно ліквідували наслідки ворожих обстрілів і наразі вже відновлений рух тролейбусів.

За даними Мрочка, на лінії вийшла 21 одиниця електротранспорту. А саме:

  • маршрут №8 - 6 тролейбусів;
  • маршрут №9 - 6 тролейбусів;
  • маршрут №11 - 1 тролейбус;
  • маршрут №12 - 8 тролейбусів.

Обстріли Херсона

Херсон постійно перебуває під обстрілами російських загарбників, які, зокрема, б'ють по місту з артилерії з території тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області. Наприклад, російська армія ввечері середи, 30 січня, почала масово обстрілювати Херсон. Відомо про потрапляння до одного з районів міста, було пошкоджено будинок та енергомережу.