ua en ru

У Харкові зросла кількість поранених внаслідок авіаударів

У Харкові зросла кількість поранених внаслідок авіаударів Ілюстративне фото: у Харкові збільшилася кількість постраждалих після обстрілу (ДСНС)

У Харкові збільшилася кількість поранених внаслідок російського удару сьогодні ввечері, 20 жовтня, із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Вже відомо про дев'ятьох травмованих, серед яких є дитина.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова.

Мер міста розповів у своєму Telegram о 23:03, що "вже маємо інформацію про девʼятьох поранених".

При цьому хвилиною раніше він інформував, що у Харкові постраждали шестеро людей: "п'ятеро в Основ'янському районі, серед них одна дитина".

Перед тим було відомо про чотирьох поранених в результаті російського повітряного удару по Харкову у неділю ввечері.

Зазначимо, що керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram о 23:03 написав, що на той момент було відомо про 7 постраждалих, з них четверо були госпіталізовані.

Чиновник додав, що частина Харкова внаслідок ударів російських окупантів лишилася без електропостачання.

"Профільні служби працюють над відновленням", - розповів глава ОВА.

Оновлено: уточнення поліції

Як розповіли в поліції Харківської області на Facebook-сторінці, у неділю близько 22:00 російські окупанти поцілили по трьох районах міста.

Серед 9 постраждалих - четверо жінок віком від 22 до 53 років та п’ятеро чоловіків віком від 21 до 37 років.

"Через ворожі удари в частини міста немає електроенергії, пошкоджені багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі", - розповіли в правоохоронних органах.

Також в поліції додали, що за порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Удар КАБ по Харкову 20 жовтня

Раніше повідомлялося, що в неділю ввечері російські терористи завдали авіаудару Харкову із застосуванням КАБів. У місті після російської атаки фіксувалися перебої з електрикою у трьох районах.

Спочатку повідомлялося про двох постраждалих. Додамо, що ворожі удари були націлені на житлові райони Харкова. Так, був "приліт" в Основ'янському районі міста, біля житлового будинку. Ще один удар припав по Київському району міста, біля одного із супермаркетів.