ua en ru

У Харкові пролунав вибух: російські війська вдарили по місту

У Харкові пролунав вибух: російські війська вдарили по місту Ілюстративне фото: у Харкові пролунав вибух (facebook.com)

Вночі 20 грудня в Харкові пролунала серія вибухів.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на власного кореспондента.

У місті прогриміли щонайменше два вибухи. Поліція Харківської області закликала на своєму Telegram каналі не залишати укриття до відбою тривоги.

"Не залишайте укриття до відбою сигналу "Повітряна тривога". Про влучання ворожих снарядів, постраждалих повідомляйте на спецлінію поліції 102.", - повідомили співробітники поліції.

Бригадний генерал Сергій Мельник підтвердив завдання росіянами ударів по місту. Також, за його словами, ворожа ракета знову в повітрі.

"Харків‘яни перебувайте в укриттях, ворог наносить удари", - повідомив Мельник.

Наразі у місті та області оголошено повітряну тривогу.

У Харкові пролунав вибух: російські війська вдарили по місту

Фото: скріншот карти повітряних тривог (alerts.in.ua)

Оновлено 01:17: за словами генерала Сергія Мельника, ракет у повітряному просторі немає, але загроза завдання ракетних ударів зберігається.

"На даний момент, ракет у повітрі нема. Ворог вкотре завдав ударів по Харківській області. Загроза нових ракетних ударів зберігається, тому не покидайте укриття до відбою повітряної небезпеки! Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється", - повідомив генерал.

Оновлено 01:21: в області оголошено відбій повітряної тривоги.

У Харкові пролунав вибух: російські війська вдарили по місту

Фото: скріншот карти повітряних тривог (alerts.in.ua)

Оновлено 01:35: за словами міського голови Харкова Ігоря Терехова прильоти були біля житлових будинків одного з найпостраждаліших районів міста.

"Попередньо щонайменше два прильоти по одному з найпостраждаліших районів Харкова, біля житлових будинків. Зараз на місці працюють рятівники ДСНС. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється", - повідомив міський голова.

Оновлено 07:08. Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що удари прийшлися по території одного з транспортних депо.

"Нічні ракетні удари прийшлися по території одного з транспортних депо, де і так від ворожих обстрілів живого місця немає. Це суто цивільний обʼєкт", - повідомив мер.

Вибухи у Харкові

Раніше ми повідомляли, що вночі 15 грудня у Харкові пролунав вибух. За словами поліції, пошкоджено гаражі, магазин, господарські будівлі та приватний автомобіль.

На початку грудня окупанти вдарили по Харкову ракетами С-300. Ворог завдав щонайменше п'ять ударів, зруйновано інфраструктуру, є постраждалі.