ua en ru

Хабек закликав Німеччину взяти на себе ініціативу щодо надання подальшої підтримки Україні

Хабек закликав Німеччину взяти на себе ініціативу щодо надання подальшої підтримки Україні Фото: міністр економіки Німеччини Роберт Хабек (Getty Images)

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек закликав Берлін узяти на себе ініціативу з надання подальшої підтримки Україні та розширення виробництва зброї. Його заява прозвучала після того, як США схвалили виділення мільярдів на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Der Standard.

"Нам також необхідно збільшити масштаби оборонної промисловості в Німеччині". Ми повинні зробити те ж саме, що ми зробили з енергопостачанням в оборонному виробництві", - заявив він.

Водночас Хабек дав зрозуміти, що не поділяє думку деяких політиків про те, що Німеччина зробила достатньо і що тепер "м'яч перебуває у воротах" інших партнерів у Європі.

"Я дивлюся на це з іншого боку. Це неправильне мислення... Ми не можемо грати тут у Мікадо, і тільки коли всі почнуть рухатися, ми теж почнемо рухатися... Ми повинні бачити, що ми "перші", що ми ведемо за собою, що ми говоримо, що можемо зробити ще один крок", - заявив він.

Хабек додав, що це стосується як постійного контролю за тим, чи не залишилося ще боєприпасів або зброї для бундесверу, так і "випереджального виконання фінансових починань".