ua en ru

На хабарі в Дніпропетровській області викрили очільника та секретаря міської ради

На хабарі в Дніпропетровській області викрили очільника та секретаря міської ради Фото: Затримання очільника однієї міських рад в Дніпропетровській області (facebook.com)

В Дніпропетровській області затримали на хабарі очільника та секретаря міської ради. За 30 тисяч доларів посадовці обіцяли вплинути на рішення про довгострокову оренду приміщення для вимушених переселенців, без оголошення тендеру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Що встановило слідство

Працівники ДБР затримали голову однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Вони вимагали 30 тис. доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

На території громади ще з 90-х років стояла недобудова школи площею 4,5 тис. кв. м. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати переселенців. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація.

"За ці гроші посадовці обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення. Це давало змогу орендувати приміщення без оголошення спеціального тендеру", - йдеться в повідомленні.

Під час передачі грошей обох посадовців і було затримано.

Затриманим повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Фото: Затримання (https://www.facebook.com/dbr.gov.ua)