ua en ru

ГУР спільно з хакерами здійснили нову кібератаку на РФ: постраждали військові та цивільні установи

ГУР спільно з хакерами здійснили нову кібератаку на РФ: постраждали військові та цивільні установи Фото: Кібератака на Росії (Getty Images)

Кіберафахівці ГУР МО України спільно з активістами групи BO Team здійснили чергову успішну кібератаку в Росії. Під удар потрапив російський федеральний посвідчувальний центр "Основаніє".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки.

Основна діяльність даного підприємства - видача електронних цифрових підписів. Вказана компанія акредитована міністерством цифрового розвитку держави-агресора, вважається однією з найбільш захищених та надійних на Росії.

Серед клієнтів центру - причетні до ведення геноцидної війни проти України банківські, військові та інші державні й приватні установи, зокрема:

  • "Вертольоти Росії",
  • "Альфа-Банк",
  • "Транснєфть телеком",
  • "Трансмашхолдінґ",
  • "Срібло Магадана".


За даними ГУР, внаслідок атаки знищено терабайти важливих даних на серверах підприємства, а також здобуто базу даних на півтора мільйона електронних цифрових підписів суб’єктів, які користувались послугами російського федерального центру.

"Масив отриманих даних українські хакери мають намір виставити на продаж, а виручені кошти передати на потреби Сил безпеки та оборони України", - повідомили в ГУР.